Vanaf 6 Juni mogen we weer kleinschalig oefenen op schietterrein de roovere, met een maximum van 20 personen. Beide gilden samen hebben hiervoor een plan van aanpak ingediend bij de gemeente en hebben de goedkeuring terug ontvangen.

Op 25 mei is aan alle gebruikers van het schietterrein De Roovere een E-mail verzonden met daarin de strikte voorwaarden die de gemeente hieraan gekoppeld heeft. Dat houd echter ook in dat we ons strikt aan de regelgeving van het RIVM moeten houden. Zeer belangrijk is o.a. 1,50 meter afstand houden en blijf thuis als u moet hoesten, koorts hebt of verkouden bent.

Bij gebruik van vereniging geweer of kruisboog, door meerdere personen, dient men het wapen voor wisseling van schutter te ontsmetten. Dit is niet van toepassing bij personen die met eigen geweer of kruisboog schieten, mits het alleen gebruikt wordt door hen zelf. Er mag geen gebruik gemaakt worden van de kantine, met uitzondering van toilet en men is verplicht de nodige maatregelen die hiervoor zijn aangegeven op te volgen. Ieder die het terrein betreedt is verplicht zich aan de regelgeving te houden, indien dit niet gebeurd kan men door iedereen er op aangesproken worden en dient men hier direct gevolg aan te geven. Bij slecht weer zal het oefenen afgelast worden, dit zal op de roovere app worden doorgegeven.