2016 Nederlands kampioen

Ongekende prestatie van de roovere schutters na 20 jaar. De schutters waren vanuit Lierop vertrokken om deel te nemen aan de Nederlandse kampioenschappen schieten vrije hand te Udenhout. Met de schutters Angel van Moorsel, Paul Sanders, Johan Vlemmix en Ad Vlemmix. Dat hun succes zo groot zou zijn kun je alleen maar van dromen. Onder lastige weersomstandigheden, met regen wisten zij toch een unieke prestatie te leveren. Het was precies 20 jaar geleden dat het Onze Lieve Vrouwe gilde dit Nederlands kampioenschap viertal had behaald. De schutters Ad Vlemmix, Johan Vlemmix, Paul Sanders, en Angel van Moorsel, wist na een zestal afkamp ronden wederom deze fel begeerde titel weer naar Lierop te halen, wat gelijk ook betekend dat het Nederlands kampioenschap 2017 in Lierop zal plaats vinden. Nadat deze titel was behaald werd er verder geschoten voor het persoonlijke Nederlands kampioenschap met een 140 tal schutters. Na 3 rondes bleven er nog een 16 tal schutters over, in de ronde die hier op volgde waren er nog 2 schutters over. Het was de roovere schutter Ad Vlemmix, die uiteindelijk met de hoogste eer ging strijken en de fel begeerde titel persoonlijk Nederlands kampioen 2016 behaalde. Voor het koning kruis waar maar een schutter per vereniging mag deelnemen, was de roovere schutter Angel van Moorsel, na diverse kampronden het meest succesvol, en deze titel ook nog mee naar Lierop wist te nemen. Het in de geschiedenis van de Nederlandse kampioenschappen, nog nooit voorgekomen dat alle hoogste haalbare prijzen door een vereniging werden behaald. Op de foto de kersverse Nederlands Kampioenen tijdens de huldiging in Udenhout van rechts  naar links Paul Sanders, Ad Vlemmix, Angel van Moorsel, Johan Vlemmix.

 

 

September 2006 was het Thieu Scheepers in Teteringen,die het federatie kampioen schap opgelegd wist te behalen. Het was een regenachtige dag en er waren ondanks de regen toch nog 90 schutters. Om 4 uur waren er nog 6 schutters over en was het Thieu die na zes ronden over de sterkste zenuwen beschikte en het kampioenschap binnenhaalde. In 2009 in de plaats Linden in het land van Kuijk wist Thieu Scheepers wederom het federatie kampioenschap opgelegd op zijn naam te schrijven na 9 kamp ronden was het Thieu met de hoogste eer aan de haal ging. Op de foto krijgt Thieu zijn zilveren kruis uitgereikt door de burgemeester van Boxmeer en de federatie voorzitter uitgereikt. In 2011 lukte het Thieu wederom federatie kampioen te worden te Nieuw Cuyk.

  

 

  

September 2004 vertrokken de schutters van De Roovere naar de Nederlandse kampioenschappen kruisboog schieten welke gehouden werden te Oirschot. Het was voor de eerste keer dat zij hieraan deelnamen met een achttal schutters. Ondanks we nog weinig ervaring hadden hoe hiermee om te gaan, werd er met veel enthousiasme aangevangen met de wedstrijd. Er moesten in de eerste ronde per schutter 15 pijlen worden geschoten. Om door te gaan naar de volgende ronde moest je wel 15 treffers scoren om in aanmerking te komen voor de Nederlandse titel, gezien het grote aantal deelnemers (ongeveer 130 deelnemers). Het lukte Peter Berkers als enige een volle score te behalen en zich te plaatsen voor de volgende ronde samen met een achttal andere deelnemers. Hierna werd er op een andere boom verder geschoten op een kleinere wip. Na een vijftal kamp ronden was het Peter Berkers die de Nationale titel opeiste tot grote vreugde van de Roovere schutters en terecht Nederlands kampioen 2004 mag noemen.

 

 

  

 

 

 

Mei 2002 Paul Sanders behaald het Nederlands kampioen schap geweer schieten vrije hand. Deze kampioen schappen werden gehouden te Nieuw Cuyk. Een 12 tal schutters van de Roovere namen hieraan deel er werd geschoten om het persoonlijke kampioenschap en om het kampioenschap viertal schieten, er namen hier 200 tal schutters aan deel. In de eerste ronde was het Paul Sanders die zich als enige wist te plaatsen voor de volgende ronde samen met een zeventigtal andere schutters. In de 2e ronde werd er op een iets kleinere wip geschoten en wist Paul met een dertigtal andere schutters zich te plaatsen voor de volgende ronde. De 3e ronde die hier op volgde wist Paul met een tiental schutters wederom te plaatsen. In ronde 4 die hier op volgde bleven er nog zes over. In de 5e ronde bleven er nog 3 schutters over en was Paul er nog steeds bij. In de 6e ronde was het Paul Sanders die alles raak schoot en de nationale titel vrije hand behaalde. Het viertal van de Roovere was minder succesvol. Paul Sanders werd door O.L.V gilde op gepaste wijze gehuldigd in hun eigen clubhuis en werd er nog even na gefeest.

 

 

 

 

 

  

 

Juni 2001 Willy Jacobs schutter van de Roovere (O.L.V gilde) te Lierop behaald het Nederlands kampioenschap opgelegd in de Middelaar. Nadat na de eerste kamp ronde een twintigtal schutters over bleven,en na een zestal andere ronden er nog drie schutters overbleven wist Willy na twee spannende ronden de nationale titel binnen te halen. Bij thuis komst werd Willy Jacobs met gilde feestelijk binnen gehaald en door het o.l.v gilde op een gepaste wijze gehuldigd. Op de foto neemt Willy zijn kampioens beker in ontvangst tijdens de uitreiking te Middelaar

 

 

 

 

 

 

 

Juni 2000 werd A Vlemmix schutter van de Roovere (O.L.V gilde) Nederlands kampioen opgelegd te Udenhout . Na de eerste voorronde moesten nog acht ronden worden afgelegd .In de laatste ronde stonden Ad Vlemmix en Anita van de Boom van het ST Antonius gilde uit Beek en Donk tegen over elkaar, Ad toonde zich de beste schutter met de minste zenuwen en behaalde zijn eerste Nationale titel. Andere persoonlijke titels opgelegd waren kring kampioen van Peelland 2005 en 2009. Kring kampioen van Peelland vrije hand 2001 2003 2007 2009 2010 2012.

 

 

 

 

 

 

Mei 1999 wist Willie Donkers te Middelaar Nederlands kampioenschap persoonlijk vrije hand binnen te halen. Van de 250 schutters die hieraan deelnamen bleven na de eerste selectie ronden een veertigtal schutters over, en na acht ronden bleven er nog twee schutters over. De schutters Geert van Gansewinkel en Willie Donkers moesten nog een zestal zeer spannende ronden schieten en het was Willie die uiteindelijk het Nederlands kampioenschap vrije hand wist te behalen en Geert van Gansewinkel Aarle Rixtel genoegen moest nemen met een tweede plaats. Willie werd bij thuiskomst op gewacht door gilde O.L.V v d zeven weeën en op een gepaste wijze gehuldigd. Andere persoonlijke resultaten van Willie Donkers zijn, Federatie kampioen opgelegd in 2003 te Vlokhoven. Kringkampioen van Peelland opgelegd was Willie Donkers in 1991, 1992, 1993 en 2004.

 

  

 

 

Mei 1996 wist het schutters viertal Willy Jacobs, Willie Donkers, Angel van Moorsel en Ad Vlemmix van de Roovere het Nederlandse kampioenschap vrije hand te behalen in Udenhout. Deze titelstrijd word jaarlijks georganiseerd door de federatie nederlandse verenigingen van wipboomschutters. Hierbij zijn ruim veertig gilden en een dertigtal scherpschuttersverenigingen aangesloten. Voor dit kampioenschap hadden zich 41 viertallen geselecteerd. Hiervan bleven er na de eerste ronde nog dertien over waaronder Aarle Rixtel en Beek en Donk. Na deze eerste ronde volgde nog elf kampronden. Daarvan moesten de Lieropse schutters zich maar liest zes keer meten met de Middelaar. Het team van de Middelaar misten in de laatste ronde 2 keer en Lierop die alles raakte had de nationale titel binnen. En werden de schutters bij thuiskomst in Lierop op gepaste wijze gehuldigd.